DJUPEN LJUDER

Waileth & Bardon presenterar danskonst på distans!

TVÅ DANSFILMER INSPELADE I SKÅNSK NATUR

As high as the sound of the deep
Filmad i strandkanten. Längd: 2:30 minuter.

No human thoughts
Filmad i skogen. Längd: 6:30 minuter.

Människans förmåga och oförmåga att vara en del av naturen har ifrågasatts många gånger i mänsklighetens historia. Idag är det högsta prioritet att fundera på vår egen relation till naturen. Är det möjligt att släppa uppdelningen mellan kropp och själ, natur och kultur, människa och djur?

Dansfilmerna är en utgångspunkt för samtal och lärande med koppling till dans, natur, religion, sagor, myter och poesi (titlarna är tagna från en dikt av Karin Boye i engelsk översättning).

Det finns olika workshops att välja på utifrån målgrupp och vilka ämnen som läraren eller arrangören vill koppla ihop filmerna med (se detaljer längre ner).

MÅLGRUPP

Gymnasiet, grundskolans senare del och vuxna (offentliga visningar och öppna workshops på distans). Om du väljer workshop till filmerna finns en workshopserie för gymnasiet och allmänhet och en workshopserie för grundskolans senare del. Visningar för vuxna kan med fördel göras på till exempel bibliotek eller biografer.

UPPLÄGG

Till visningen av filmerna finns möjlighet att prova på Waileth & Bardons arbetssätt genom workshops på distans. Detta sker genom att följa instruktioner på ljudfil. Det går också att boka ett livestreamat publiksamtal eller föreläsning.

Arrangören köper tillgång till en digital mapp med dansfilmerna och övrigt material under en begränsad tidsperiod.

WORKSHOPS

Serien består av fyra workshops. Arrangören väljer hur många som ska ingå i paketet. Ingen danserfarenhet krävs för att delta.

Djupen ljuder dansbegrepp görs begripliga och kopplas till vår vardag
Motiv och utveckling en användbar metod för skapande
Specifika bilder scenisk gestaltning bortom stereotyperna
Dansa poesi förkroppsligad läsning av Karin Boye

Vi gör gärna upplägg tillsammans med arrangören eller läraren! Exempelvis med fokus på naturen kring skolan/spelplatsen, ämnen som ska behandlas i undervisningen eller elevernas intressen.

FÖRELÄSNING: VAD ÄR DANSFILM?

Dansfilm använder klipp, foto, dans och koreografi för att berätta och är därför något annat än en avfilmad, dokumenterad dansföreställning. Lär dig om skillnaden i denna föreläsning med Emelie Bardon.

PUBLIKSAMTAL

Vi bokar in en videokonferens på Zoom eller Teams. Arrangören/läraren och Waileth & Bardon har kontakt i förväg om vilka infallsvinklar som är viktiga för arrangören eller undervisningen.

SÄTT IHOP DITT PAKET!

Priserna anges exklusive moms.

Visning av filmer 3630 sek
Workshop 2860 sek per workshop (se paketpriser längre ner)
Livestreamat publiksamtal 6900 sek, 45 min
Livestreamad föreläsning 8580 sek
Förinspelad föreläsning 4290 sek

Minipaketet filmer + 1 workshop 6490 sek
Lilla paketet filmer + 1 workshop + förinspelad föreläsning 9700 sek
Workshoppaketet filmer + 4 workshops 12100 sek
Mellanpaketet filmer + 2 workshops + föreläsning + samtal 13900 sek
Stora paketet filmer + 4 workshops + föreläsning + samtal 14900 sek

Vi kan också skräddarsy ett paket utifrån arrangörens eller lärarens önskemål.

BOKNING

Djupen ljuder är bokningsbar under hela 2021. För livestream kan vi inte garantera att tider finns tillgängliga på kort varsel, så fråga oss snarare förr än senare! Rekommenderad framförhållning är tre månader.

Bokning sker via mejl boka@wailethbardon.se