Scenkonst – vuxna

Andas

Stämningsfull danskonsert för kyrkorum. Folkliga koraler och kroppar i rörelse. Andning. I samarbete med vokalduon Johan Rehnqvist & Lisa Johansson.

Tid: 45 minuter

Dance like nobody’s watching

Ett solo för det offentliga rummet. Om att vara avskärmad och utlämnad på samma gång, att söka kontakt och att inte söka kontakt. Om kvinnokroppens utsatthet för våld och tillgänglighet för män. Om blickar som bekräftelse och otrygghet. Dansaren har en ögonbindel som sköld mot omvärlden. Är det ett tecken på tillit eller avståndstagande?

Tid 20 minuter

Scenrum Offentlig miljö

First thought

First thought är ett koncept som bjuder in åskådarna till möta en målares inre bilder innan de har fastnat på en tavelduk. Bilder som inte vill vara stilla, bilder som inte vill bli en fast form. Det väsnas och spretar, vad är det första jag vill säga? Vilken är min första tanke? Kommer rörelsen eller tanken först? I First thought går kedjereaktioner mellan ljud, toner, en kropp i rörelse och sedan två. Spänningen mellan det individuella och det gemensamma. Att vara tydlig i sitt eget uttryck och samtidigt absorbera ljud, rörelse och rum. Att säga här är jag. Och också vi.

Syntes

Syntes är ett platsspecifikt solo om att se, synas och bli sedd. En varelse dyker upp och rör sig genom din vardagsmiljö. Vem är hon? Vad är hon? Vad ser hon? Vem ser henne? Vem tittar egentligen på vem? Vad kan en blick få henne att göra? Vad kan hennes blick få dig att göra?

Tid 20 minuter

Scenrum Skyltfönster

Översköljd

Suggestiv rörelse upprepas, upprepas, upprepas, tills du plötsligt märker att en liten förändring måste ha skett. En förskjutning i tajmingen, en rubbning i balansen. Så ger violan upp ett hjärtskärande gnyende. Dansarna flämtar. Är de på väg att drunkna? Vem är det som trycker ner dem under vattenytan? Översköljd är en trio om att vara fast i en struktur, att inte kunna välja sitt eget liv och att inte vara den som bestämmer över sin egen kropp.

Tid 8 minuter

Scenrum Tittskåp