BIOGRAFI

Waileth & Bardon är en Malmöbaserad dansduo, specialiserad på kyrkodans, trygghetsarbete och gränsöverskridande improvisation. Duon bildades 2013 av Elin Waileth (f. 1985) och Emelie Bardon (f. 1983). Under tio år har de producerat scenkonst för barn och vuxna, arrangerat kurser och åtagit sig uppdrag inom metodutveckling, kompetensutveckling och koreografi. De har även samarbetat med dansare, musiker och andra konstnärer i tre olika världsdelar.

Viktiga influenser:

Lyssnande. I princip varje projekt innebär ett nära samarbete med en musiker eller ljudkonstnär. Musiken är en danspartner och alla ljud går att interagera och experimentera med.

Rum. Kyrkan, stranden, skogen, konsthallen, biblioteket eller en övergiven oljecistern. Rummet är en förutsättning och det bär på en helighet som måste respekteras.

The specific image. Daniel Nagrins metod hjälper oss att göra ett djuplodande karaktärsarbete, gå bortom stereotyper och vara specifika med vad vi berättar.

Normkritisk analys. Vi ser att allt vi gör bidrar till att förstärka eller kullkasta normer. Normkritiken ger oss hopp om och verktyg för att kunna förändra världen.